maanantai 27. helmikuuta 2017

No more soft toys for Dimmu
Tämä pieni karvakorva oli eilen huonossa kunnossa.

Dimmu alkoi eilen aamulla oksentamaan.  Oksennuksen mukana tuli sen pehmolelu rotan palasia. Se oli siis järsinyt leluaan ja niellyt kaiken mitä siitä saanut iri. Oltiin hyvillä mielen, kun palaset tulivat ulos.

Huoli tuon pienen koiran voinnista nousi suureksi, kun se vaan jatkoi oksentamista päivän aikana useaan kertaan. Päivystävään eläinlääkäriin otin yhteyttä, kun Dimmu oksensi verta. 


Hoitaja antoi puhelimessa ohjeet miten meidän tulisi toimia ja seurata Dimmun vointia. Hoitajan mukaan Dimmulla voisi pahimmassa tapauksessa olla tukos suolessa. Rivien välistä oli kuultavissa,  että jos tukos todetaan, ei Dimmu välttämättä selviä. Noin pienelle koiralle suuri leikkaus olisi suuri riski plus se, mitä tuhoja tukos olisi jo saanut aikaiseksi.

Puhelun jälkeen olomme valtasi epätoivo. 
Joudummeko tästäkin karvakuonosta luopumaan aivan liian aikaisin. Dimmu on sentään vasta 9kk ikäinen.  Olisi jo äärettömän huonoa tuuria. Oltiin todella huolissamme tuosta pikkuisesta. 


Ohjeeksi saimme antaa Dimmulle vähän vettä max tunnin välein. Jos vesi pysyisi hyvin sisällä, ei tukosta ole. Jos vesi tulisi oksennuksena ulos 15-30min kuluttua juomisesta, tukos olisi hyvin todennäköistä. 

Onneksi vesi pysyi sisällä ja Dimmu alkoi illalla muistuttamaan jo omaa itseään. Tässä kohtaa saatiin huokaista helpotuksesta. 

Tänään ollaan annettu sille riisi-piimä-vesi sekoitusta. Se on pysynyt sisällä ja Dimmu on voinut hyvin.  


Nyt on kerätty kaikki pehmolelut Dimmulta pois. En missään nimessä halua joutua tähän tilanteeseen uudestaan. Onneksi selvittiin nyt pelkällä säikähdyksellä.

- Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti