tiistai 20. joulukuuta 2016

Minä tahdon asua piparkakkutalossa

"Minä tahdon asua piparkakkutalossa, marmelaadivalossa, herkkutalossa. Matto peittää lattiaa, mattokin on lakritsaa,  mahan täydeltä makeaa talossani saa..."

Tuo on ehkä yksi parhaimmista lastenlauluista, mitä tiedän. Sanat sopivat niin osuvasti tähän postaukseen. Yleensä joka joulu olen tehnyt piparitalon. Tänä vuonna siitä tuli tällainen, melkoisen vaaleanpunainen. Yllätyin, miten hyvin tällä kertaa saatiin koottua talo. Se meni jopa liian helposti. Yleensä taloon on jääny jos jonkinmoisia rakoja ja näpit on palanut kuumassa sokerissa mutta nyt ei mitään tällaista ollut havaittavissa. 


Saatiin anopilta piparitaikinaa niin paljon, että siitä riitti piparitalon lisäksi myös muuhunkin. Oli muuten aivan taivaallisen hyvää taikinaa, peittos kaupan valmistaikinat ihan kuus nolla. Taikinaa siis hupeni leipoessa myös aikalailla mun mahaani. Voi nam.

Pipareiden koristelu oli jotenkin hirmu terapeuttista hommaa. Ehkä siksi niitä tulikin koristeltu melkoisen paljon ;D eka erä tota sokerikuorrutetta onnistui hyvin mutta toka ei sit oikeen enää. Syynä varmasti se, että tokaan ei riittänyt kananmunanvalkuaisia. En jaksanut kauppaan lähteä niitä hakemaan, joten tein kuorrutteen ilman. Huonopuoli siinä vaan oli se, ettei sokerikuorrute jähmettyny hyvin. Varmasti ne kelpaa silti ihan yhtä hyvin syötäväksi.


Multa on menny joulukuu kyl nii sumussat. Tänää tosiaan havahduin jouluaaton olevan lauantaina!!!  Jotenki koko joulufiilis on puuttunut. Tänään laitoin kaik jouluvalot päälle,  sytytin kynttilät ja kuuntelin raskasta Joulua biisejä, niin pikkasen alkoi tännekin se joulufiilis tulemaan. Ehkä se vielä tästä :)

 ystävän facessa jakama muisto ; Jouluräppi biisi toi myös ihania jouluisia muistoja mieleen. Käykää kuuntelees!!!

JOULURÄPPI 2013

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti