perjantai 4. maaliskuuta 2016

Manun kuulumisia
En olis ihan heti uskonut löytäväni itseni Manun kanssa eläinlääkäristä, jossa Tassun kanssa käytiin reilu vuosi takaperin. Kaikki ikävät muistot tulivat mieleen, kun astelimme Tampereen Animagin ovesta sisään. Samat hoitajat, sama odotuspenkki, sama tutkimushuone. Mun olo oli melkoisen surkea ja haikea. Myös pelko siitä, mitä Manulta löytyy tutkimuksista, oli suuri. Tassun kanssa olin tottunut saamaan huonoja uutisia, mitä jos sama käy Manun kanssa. Kysymyksiä ja ajatuksia oli mun pää täynnä odotushuoneessa. Oli kamalaa..
Miksi olimme Tampereella eläinlääkärillä? Manulla tutkittiin syytä verivirtsaisuuteen Porissa, niinkuin aiemmin kerroin. Manu söi antibioottikuurin ja virtsa näytti hetken jo normaalilta. Menimme kontrollikäynnille Porin eläinlääkäriin ja edelleen kontrolli virtsanäyte oli veristä. Eläinlääkäri otti Manusta uudet röntgen kuvat, mitään selittävää ei todettu. Hän epäili verivirtsaisuuden johtuvan eturauhasesta ja antoi Manulle hormonipiikin. Kontrollisoitto oli parin viikon kuluttua. Manun virtsa oli aivan kirkuvan punaista. Eläinhoitaja keskusteli eläinlääkärin kanssa, mitä seuraavaksi. Vastaus oli, ettei mitään ole täällä tehtävissä tämän asian suhteen. Ilmeisesti nyt tarvittiin kokeneempaa eläinlääkäriä ultraamaan Manun virtsarakko ja tutkimaan Manu tarkemmin. Olin hieman hämilläni, kun meidät ohjattiin Turkuun, Raumalle tai Tampereelle. Rauma olisi ollut lähin mutta halusin ehdottomasti mennä Tampereen Animagiin, koska siellä Tassu sai niin hyvän hoidon. Saatiin vielä aika samalle päivälle.
Tampereen Animagissa Manulta ultrattiin virtsarakko, otettiin punktionäyte vatsapeitteiden läpi virtsarakosta (olin varma, että Manu sekoaa tästä näytteenotosta mutta se vaan makasi kiltisti ketarat kattoa kohti tutkimuspöydällä :D), otettiin normaali virtsanäyte ja iso määrä verikokeita. Olimme yli tunnin vastaanotolla. Manu jaksoi hienosti, vaikka se oli selvästi peloissaan ja ahdistunut tutkimuksista.Onneksi mitään kasvaimiin liittyvää ei löytynyt, huh. Manulla todettiin tuolloin vaikea virtsatieinfektio. Se sai pitkän antibioottikuurin. Manulla todettiin myös suurentunut eturauhanen, johon aloitetaan ensiviikolla hormonihoito. Verikoe vastaukset jäivät tuolloin vielä vastaamatta mutta eilen eläinlääkäri soitti tulokset. Manun veriarvot olivat hyvät, eikä virtsassa kasvanut bakteereja, kuitenkin punktionäytteessä oli paljon bakteerisoluja. Eläinlääkärin mukaan Manulla on eturauhasessa tulehdus.Seuraava käynti on antibioottikuurin loppupuolella. Silloin otetaan uusi punktionäyte ja ultrataan. Voi pientä Manu parkaa. Toivottavasti antibioottikuuri ja hormonilääkitys alkaisi tehoamaan. 
- Laura

1 kommentti:

  1. Voi teitä mussukoita! On taas koettelemuksia.Halaukset ja rapsutukset!

    VastaaPoista