perjantai 5. kesäkuuta 2015

Pientä pintaremonttia

En tiedä kummassa oli enemmän maalia, mussa vai seinässä

Koko viikko ollaan tehty pintaremonttia vuokrakämpässä ja vihdoin remppa on VALMIS. Mahtavaa!! Nyt on niin poikki olo, että huh huh.

Kaikki siis alkoi siitä, kun vuokraisäntä antoi luvan tehdä asunnolle muodon muutoksen. Se kävi paremmin kuin hyvin meille, koska asunnon värimaailma ei ollut ihan sitä, mikä meidän silmiämme miellytti. Mm. makuuhuone oli kauttaaltaan sininen ja olohuoneessa oli aivan järkky lintutapetti yhdellä seinällä ja muut olohuoneen seinät olivat vaaleanpunaiset.

Makuuhuone 1.

Olohuoneen lintutapetti

Olohuoneen vaaleanpunainen unelma

Päätimme tehdä asunnosta yhdenmukaisen, koska siellä tuntui vallitsevan värien sekamelska. Päädyimme tuttuun ja turvalliseen vaaleanharmaan sävyyn. Harmaan sävyjä on niin monta; jotkut taittavat siniseen, jotkut vihreeseen. Valitsemamme sävy on puhdas vaaleanharmaa, se ei taita mihinkään.

Hain Väriässiltä kaksi eri sävykarttaa, joista vertailimme eri harmaan sävyjä

Tämä värikartta vei taas voiton. Käyttämämme maali oli T1329
Alkuviikosta teimme kaikki pohjatyöt kuntoon eli poistimme olohuoneesta tapetin, kittasimme seinien reiät, hioimme ja suojasimme listat ja katot. Voi veljet, miten kaikki tuo oli aikaa vievää hommaa. Onneksi meillä oli kaveri apuna. Isot kiitokset hänelle.

Linnut saivat lähteä

Tapetti lähti melko hyvin pois, kun kastelimme sen

Tapettia jäi paikoittain seinään, joten lastoilla rapsutimme suurimmat alueet pois

Kittiä kittiä

Mun ja kaverin hiano taideteos x)

Hiottavaa riitti, tuli hiomapaperi taas tutuksi. Sain melkein omat kynnetkin siinä samassa hiottua. Suurimmissa alueissa käytimme hiomakonetta. 

Katto-  ja lattialistat suojasimme teipillä. Melkoisen aikaa vievää hommaaPohjatöiden jälkeen päästiin itse asiaan, maalaamiseen. Mä tykkään maalaamisesta. Se on jotenkin niin mahtavaa nähdä, kun vanha pinta peittyy ja uutta tulee tilalle. Huoneet muuttuvat ihan hetkessä aivan toisennäköisiksi ja sehän siinä se idea onkin. On vaan jännä, miten niin pienellä vaivalla saa tehtyä suurta muutosta. Maalattiin kaikki huoneet kahteen kertaan, maalia kului noin 20 litraa.

Keittiö oli melko haastava paikoittain maalata. Toi pieni suti tuli tarpeeseen

Tänään löysimme Väriässiltä mageen tehostetapetin. Alkujaan suunnitelmana oli laittaa olohuoneen rosopintaiselle seinälle maalattava tapetti ja maalata se vaaleanharmaaksi. Suunnitelma kuitenkin muuttui, kun löysimme tämän silmää miellyttävän tapetin. Yhteisvoimin saatiin kaverin kanssa tapetti seinään. Ja voi veljet, olimme tyytyväisiä lopputulokseen. Aikaa tapetoimiseen meni noin 3 tuntia. Kaveri ei ollut koskaan ennen tapetoinut ja mä olen kerran elämässäni, joten aika hyvin me suoriuduimme.
Huomenna alkaa asunnon siivous. Asunto on aivan mielettömän sekainen remontin jäljiltä. Taitaa mennä jokunen tovi, että saadaan se puhtaaksi. Hiomapölyä on paljon, samoin maalitippoja siellä sun täällä. Oikein kauhulla odotan, mitä huomisesta tulee.

Vaikka viikko on mennyt tiiviisti töiden ja remontin merkeissä on dieetti silti pysynyt. Jopa salillekin olemme jaksaneet raahautua kahtena aamuna aikaisin. Mun jalka alkaa olla jo kunnossa, nimittäin tänään salilla kokeilin juosta juoksumatolla, eikä jalkaan enään sattunut, jipiii. Kohta siis pääsee taas juoksemaan !!

Pojille raksa evästäHieman toisenlaiset eväät


Viikko on ollut melkoisen raskas mutta kaiken sen arvoista

Hyvää viikonloppua!

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti