lauantai 21. maaliskuuta 2015

Bad news

Hieman huonoja uutisia tällä kertaa ..

Koiramme Tassu on alkanut oireilemaan. Sillä on ollut jonkin aikaa köhää/kyökkimistä tilanteissa, joissa se innostuu kovin, esimerkiksi, kun joku tulee ovesta sisälle. Pikku hiljaa oireet paheni ja niitä ilmeni muulloinkin, kuin koiran innostuessa.

Olimme Tassun kanssa eläinääkärissä Tampereen Animagissa viime viikon tiistaina. Eläinlääkäri kuunteli Tassun oireet ja määräsi Tassun keuhkokuvaan. Keuhkokuvista ilmeni, että Tassulla on kasvain sydämen lähellä. Tämä aiheuttaa Tassun oireet. Osasin odottaa jotakin tällaista, koska Tassulla noin vuosi sitten todettiin lymfooma. Tällöin lymfooma hoidettiin sytostaattihoidoin ja mahdollisuus sen uusiutumiseen oli koko ajan tiedossa hoitojen loputtua. Nyt ei ole varmaa, onko nyt kyse lymfooman uusiutumisesta vai jostakin muusta.
Eäinlääkäri keskusteli meidän kanssa Tassun hoitolinjauksista. Valittavana oli joko sytostaattihoito suonensisäisesti tai suun kautta annettava hoito. Näiden hoitojen avulla Tassu saisi mahdollisesti elinaikaa 3-6 kk. Näihin hoitoihin emme enää ryhtyneet, joten nyt mennään oireita lievittävällä hoidolla eli kortisonilla loppuun asti.

Tassu on nyt kortisonin aloituksen jälkeen hieman paremmassa kunnossa. Se on iloinen omaitsensä; leikkii, lenkkeilee, syö ja nukkuu. Köhimistä ei ole enää ollut niin paljon, kuin ennen lääkkeen aloitusta. Toivotaan, että saamme pitää vielä oman karvakuonomme seurassamme monta päivää. Siitä ei millään haluaisi lupua mutta tiedän luopumisen olevan edessä. Nyt en sitä halua ajatella, vaan nautin kaikesta siitä yhteisestä ajasta, mitä Tassun kanssa saan viettää. Surraan sitten, kun sen aika on.- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti