torstai 25. syyskuuta 2014

TYKY päivä

Eilen vietimme työporukan kanssa Tyky - päivää Yyteri Beach lomakeskuksessa.


Päivä alkoi klo: 9.00 luennolla. Luento oli aivan älyttömän mielenkiintoinen. Ja luennoitsijaa jaksoi kuunnella, ei yhtään tullut väsynyt olo vaikka luento kesti kolme tuntia. Luennon aiheena oli erilaisuuden hyväksyminen/ymmärtäminen työporukassa. Eli todella hyödyllinen aihe, koska meitä on moneksi ja hyvä niin. Olisi todella tylsää, jos kaikki olisivat samanlaisia persoonia. Luennon jälkeen, ehkä ymmärrämme paremmin, miksi joku käyttäytyy tietyissä tilanteissa juuri tietyllä tavalla. 

Luennoitsija teetti meille DiSC kyselyn. Kyselyssä piti pistetytää neljästä pisteestä yhteen pisteeseen oma käyttäytyminen työyhteisössä. Eli mikä rivillä olevista adjektiiveista sopii eniten omaan käyttäytymniseen ja mikä vähiten. Kyselyn tulos johti siihen, että jokainen meistä luokittui joko D, i, S tai C persooniksi. Minä olin i persoona. Ja kyllä osui ja upposi. Sehän olen juuri minä! Välillä oikein otti päähän, miten olinkaan niin vahvasti tämä kyseinen persoonamalli. Hitsit, vie, olen just sellainen, kuin luennoistija kuvaili. Joka paikassa äänessä ja yritän saada muita innostumaan kaikesta.Luento sai miettimään, että pitäisikö sitä välillä olla hieman vähemmän äänessä ja antaa toisillekin mahdollisuus sanoa/ehdottaa jotakin ensin ennekuin itse avaa suunsa. Persoonaa on vaikea muuttaa mutta pieni itsetutkiskelu olisi nyt tarpeen. Todella pysäyttyävä ja mahtava luento. Pisti tosiaan miettimään. 

Luennon jälkeen oli ruokailu ja kahvi.Siitä siirryimme mökille viettämään yhteistä aikaa. Toiset lähtivät lenkille ja toiset jäivät mökkiin oleilemaan. Itse jäin mökkiin, koska olin valinnut aamulla hieman väärät kengät lenkkeilyyn, nimittäin korkkarit. Ehkä niin väärä valinta mökkeilyyn. Olisi pitänyt vaan laittaa jumpsuit/tuulipuku päälle ja lenkkarit jalkaan mutta toisin kävi. Tuli ihan ladyt landella mieleen, kun yhden työkaverin kanssa tepasteltiin korkkarit jalassa mökin hiekkaista polkua pitkin. Esteenä käpyjä, joihin meinasimme nyrjäyttää nilkkamme MONESTI. Joo, ehkä ensi keralla parempi asuvalinta. Tai oikeastaan sopivampi. Hengissä selvisimme ja nilkat kunnossa.

Mökki oli aivan mielettömän hieno. Olen aikaisemminkin ollut kyseisessä mökissä, juuri kun se oli valmistunut. Mökki oli Havulinna 27.  Parempia kuvia tässä linkissä http://www.yyteribeach.fi/fi/varaa/loma-asunnot/havulinna/havulinna-27/galleria/

Virallisen osuuden jälkeen alkoi epävirallinen osuus, joka tarkoitti toisin sanoen sitä, että tölkit sihahti auki. Loppu ilta menikin paljussa lilluessa, musiikkia kuunnellessa ja työkavereiden kanssa jutustellessa. Meitä jäi aivan pieni murto-osa viettämään iltaa mökille. Hauskaa oli. Todella rentouttavaa.
Takana siis aivan mahtava päivä työkavereiden kanssa. Meidän työporukka on vaan niin parasta. Ensi vuoden TYKY päivää odotellessa. Tällä kertaa tämä i persoona yrittää antaa muiden ideoida ensin ennenkuin avaa suunsa. Hehe.

Tänään onkin sitten viluttanut ja olo on sellainen, että tulen kipeäksi. Olin eilen paljussa yhteensä varmaan neljä tuntia!! En nyt tiedä oliko se ihan niin kauan, koska kelloa ei juurikaan katsottu ja välillä olin paljusta pois mutta todella kauan siellä viihdyimme. Illan mittaan vesikin alkoi viiletä mutta silti siellä piti istua kuin tatti. Ja nyt siitä saa kärsiä. Olen laittanut päälleni melkein koko vaatekaapin!! Ja silti paleltaa. Takankin sytytin. Mä tosiaan osasin!! Ihme. Yleensä en saa millään liekkiä palamaan. Nyt onnistuin heti ensimmäisellä kerralla. Alan oppimaan.


  
Nyt odottelen kummilastani yökylään. Kävi jo heittämässä repun tähän mutta lähti samantien kaverinsa kanssa ulos. Kuulemma koulun pihalle chillailee. Voi veljet, siitä on kasvamassa iso poika jo!

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti