tiistai 9. syyskuuta 2014

Koulutus

Olin tänään koulutuksessa. Koulutuksen aiheena oli suun ja hampaiden terveydenhoito. Jo ala-asteella meille on paasattu, miten tärkeää suunhoito oikein on. Tänään sain kunnon tietoiskun ja muistutuksen siitä, että se tosiaan on tärkeää. Hampaiden ja suun hoitoa ei saisi missään nimessä laiminlyödä.  

Koulutuksen vuoksi en heittänyt aamulla tuulihousuja jalkaan vaan päätin laittaa jotakin hieman siistimpää päälle. Espritin neulemekko toimii ja on mukava päällä.


Itse pelkään hammaslääkäriä ja yritän kaikin keinoin välttää sinne joutumista. Nytkin pitäisi mennä mutta olen venyttänyt ja venyttänyt menoa. En vain pysty! Viime kerrasta on jo tovi aikaa. Ehkä nyt oltuani kyseisessä koulutuksessa kerään rohkeutta ja varaan ajan, huom EHKÄ! 

Luennoitsija kertoi, miten hampaat kestävät vain 5-6 syömiskertaa päivässä. Jos koko ajan napostelee aterioiden välissä, tulee reikiä helpommin. Eli säännöllisellä ateriarytmillä voi ehkäistä reikiä. Uutta minulle oli se, tai ainakaan en muista kuulleeni, että hampaita ei saa pestä heti aterian jälkeen. Ja tämä siksi, koska happohyökkäys kestää noin puoli tuntia syömisestä. Eli aamulla hampaat olisi hyvä pestä ennen aamupalaa ja ottaa aamupalan ja muidenkin aterioiden jälkeen purkka/xylitolipastilli suuhun. Aika useasti tuleekin otettua purkka suuhun syömisen jälkeen. Luennoitsija varoitti valkaisevien hammastahnojen käytöstä. Niitä ei tulisi käyttää, kuin viikon kuurina ja sitten taas vaihtaa tavallieen hammastahnaa. Valkaisevat hammastahnat ovat in, koska kaikkihan haluavat hollywood hymyn itselleen. Itsekin olen käyttänyt ja en tosiaan ole ollut tietoinen, että viikon maximissaan saisi käyttää kerrallaan.
 
Aina koulutuksista saa jotakin uutta tietoa. Siksi tykkään käydä niissä ja olen aina innokas menemään uusiin koulutuksiin. 

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti