tiistai 29. heinäkuuta 2014

Koiran sytostaattihoito

Meidän pieni syöpäpotilaamme sai taas eilen sytostaattihoitoa Tampereella.

Berninpaimenkoirallamme Tassulla todettiin imusolmukesyöpä keväällä ja päädyimme koittamaan sille sytostaattihoitoja. Toisena vaihtoehtona olisi ollut koiran lopettaminen nimittäin Tassu oli aikalailla huonossa kunnossa tuolloin.
Nyt Tassu on hyvässä kunnossa ja hoidot ovat pitäneet syöpäsolut ns lepotilassa. Olen todella iloinen, että valitsimme tuolloin keväällä tämän vaihtoehdon. Tassu on aivan ihana, rakas ja persoonallinen berninpaimenkoira. On mahtavaa, että se sai vielä elämälleen lisää aikaa tässä maailmassa. Hoidot eivät Tassua kokonaan terveeksi saa, eikä syöpää kokonaan poistumaan mutta me nautimme näistä kaikista yhteisistä päivistä, jotka saamme Tassun kanssa vielä viettää. Ja mitä parasta, tällä hetkellä Tassu voi hyvin.Tassu on saanut sytostaattihoitoja Tampereen Animagissa. On muuten aivan ihana paikka, mukavaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Hoitojen aikana Tassu on aina todella kärsivällinen, oikein ihmettelen, miten se antaa laittaa kanyylinkin niin nätisti. Itse sytostaatin antaminen ei kestä kauaa, se on hetkessä ohi.Tassu on kestänyt sytostaattia hyvin. Sille ei ole juurikaan tullut haittavaikutuksia siitä. Kerran sytostaattihoitojen jälkeen se on ollut todella huonossa kunnossa ja silloinkin saimme Tassun hoidettua parempaan kuntoon täällä kotona. Mieheni laittoi sille kanyylin ja minä tiputtelin nestettä ja valvoin Tassun vointia. Nopeasti Tassun vointi koheni. Mutta onneksi tämä on sattunut vain kerran. Kuitenkin sytostaattihoitokertoja on monta takana.

Tänään Tassu on voinut hieman huonosti. Ruoka ei maistunut aamulla, eikä suostunut ottamaan pahoinvointilääkettä lihapalan kera. Täytyy yrittää myöhemmin uudelleen, luulen, että päivemmällä ruoka jo maistuu. Tassulla on eilisen sytostaattihoidon jäljiltä suloinen vaaleanpunainen side tassussa ^^


Minun oma ihana kirputtajani <3 Päivä kerrallaan tässä mennään. Ikinä ei voi tietää, mitä sattuu. Mutta tällä hetkellä kaikki näyttää valoisammalta.

Onko jollakin kokemuksia koiran sytostaattihoidoista?

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti